Hoe oud ben jij?

Boeken

 
Boeken vanaf 7 jaar
 

Wil je alles weten over het ziekenhuis? In dit boek leer je er alles over. Wanneer moet je naar het ziekenhuis? En wie kom je daar allemaal tegen? Je ontdekt welke verschillende afdelingen en dokters er zijn. Je komt te weten dat naar het ziekenhuis gaan soms leuk is, als er een kindje geboren wordt bijvoorbeeld, en niet altijd eng. In dit boek vind je ook een gedicht, twee knutselpagina's en een grote uitklappagina. Door de miniquiz word je een echte ziekenhuisexpert!

Auteur Netty van Kaathoven
ISBN 9789044819441

Wat geef je een kind in het ziekenhuis? Snoep, spelletjes, stripboeken? In het bijzondere boek Dag ziekenhuis! kan elk ziek kind, naast allerlei nuttige wetenswaardigheden over de gang van zaken in een ziekenhuis, uitgebreid verslag doen van de eigen avonturen.

Auteur A. Le Grand
ISBN 9789085671114

Nog één dagje, en dan mag Meike uit het ziekenhuis. Haar neef Jochem komt op visite en samen horen ze twee dokters praten over een geheim onderzoek op de kinderafdeling. Maar deugt dat onderzoek wel? Samen met Regilio, die ook op haar kamer ligt, gaat Meike op onderzoek uit. Het ziekenhuis is vol met mensen: verplegers, artsen, patienten, familieleden. Wie zou jij het liefste zijn? Als je dit boek gaat lezen, zul je horen wat er gebeurt. Horen ja ... Het is de bedoeling dat jij hardop gaat lezen. Samen met een vriend of vriendinnetje speel je de verschillende rollen in het verhaal. Veel plezier!

Auteur Anneke Scholtens
ISBN 9789048710300

 

Drie korte verhalen van een integratief kindertherapeute voor kinderen, ouders en hun omgeving om overgewicht aan te pakken. De verhalen gaan respectievelijk over Noortje de eend (die lekkere dingen eet als ze boos, bang of verdrietig is), het jongetje Karel Zoetekauw en de muis Frank van de familie Rek en Strek (die niet wil bewegen). Elk verhaal eindigt met een aantal reflectievragen of tips. Ze zijn bedoeld om na te denken over (on)gezond eten en al dan niet bewegen. De dieren in de verhalen denken en reageren als mensen. Hun ervaringen, gevoelens en tips zijn herkenbaar.

Auteur Irene Heim
ISBN 9789020638431

Ieke ligt alweer in het ziekenhuis. Die nare ziekte blijft haar achtervolgen. Ze voelt zich beroerd. En dan moet ze ook nog haar kamer delen met die vervelende Roy. Gelukkig zijn haar vader en moeder veel bij haar. En af en toe krijgt Ieke bezoek van haar vriendinnen en van Klaas en Klaartje, de CliniClowns. Dankzij hen is het beter uit te houden in het ziekenhuis. Maar die operatie, daar moet Ieke toch echt zelf doorheen.


Auteur G. Sonnemans
ISBN 9789062494781

 

In Pretpark de Poepfabriek neem je een kijkje in je eigen buik en darmen. Waar blijft je eten als je een hap neemt? Wat is poep? Hoe poep je eigenlijk? En waar komt buikpijn vandaan? In dit boek lees je alles over de slimme fabriek in je buik: van hap tot plons! De auteur verpakken toegankelijke en praktische informatie over alles wat met je buik en darmen heeft te maken in een spannend verhaal. Met achter in het boek een poepdossier en een uitneembare wc-poster. Leer in 5 stappen een gezonde buik te krijgen 3 tips om goed te poepen Doe de test: hoe poep jij? En nog veel meer!

Auteur Marja Baseler Annemarie van den Brink
ISBN 9789024573011

 

Boeken vanaf 8 jaar

 

Maartje heeft Diabetes Mellitus, suikerziekte. Een ernstige aandoening waar je goed mee kan leven en oud mee kan worden als je weet hoe je ermee om moet gaan. Hoe dat Maartje gaat lukken, kun je lezen in dit boek.

Auteur M.F. Delfos
ISBN 9789085605096

 Boeken vanaf 9 jaar 

Leer en lees van alles over het ziekenhuis. Enkele thema's die voorbij komen: wie gaan er naar een ziekenhuis, de geschiedenis van het ziekenhuis, een spoedopname en wie werken er in het ziekenhuis?

Auteur Els Rooijers
ISBN 9789048706365 

 
  Boeken vanaf 10 jaar
 

Eén dag. Eén ziekenhuis. Bergen sneeuw. En een beetje bloed.
Fitz is woedend. Haar ouders zijn net uit elkaar en het liefst zou ze helemaal niet bestaan. Maar dan raakt haar zusje gewond. In het ziekenhuis ontmoet Fitz een geheimzinnige jongen van vijftien en voordat ze het weet verzint ze een romantisch plan voor een verpleegster, steelt ze gips en wordt ze per ongeluk zelf verliefd. Want je kunt voor altijd in de wachtkamer blijven zitten, maar je kunt ook dapper zijn.

Auteur Anna Woltz
ISBN 9789045117829

Kent de dokter alle ziekten uit zijn hoofd? Wat gebeurt er in een ziekenauto die onderweg is naar het ziekenhuis? Als je in bed moet liggen, hoe kun je dan naar het toilet? Waarom is het zo warm in het ziekenhuis? Moeten veel jongens aan hun piemel geopereerd worden? Waarom dragen dokters soms een kapje voor hun mond? In 'Kunnen dokters ziek worden?' vind je een antwoord op vragen van kinderen over ziek zijn en het ziekenhuis. Je komt een heleboel te weten over hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat en wat er met je gebeurt als je er wordt opgenomen. Alles wordt duidelijk en eenvoudig uitgelegd.

Auteur Dirk Musschoot
ISBN 9789068226416

Gefeliciteerd, je hebt ADHD
Babs, een ‘gewoon’ meisje van negen met ADHD, die anders is dan anderen. Een zoektocht naar dat anders zijn, die menig ouder en kind doormaken, op weg naar een diagnose. Een weg waarin zij acceptatie zoekt en begrip voor haar eigen ik, met vallen en opstaan. Het verhaal van een meisje, die er achter komt dat ADHD een kracht kan zijn! Grappig, snel en met een lach en een traan vertelt Babs haar eigen verhaal, waarbij je ervaart hoe ADHD kan zijn en voelen. Lekker druk!

Auteur Petra van der Burg-Jansen
ISBN 9789048425570