Hoe oud ben jij?

Hoe moet het met school

Een heel enkele keer komt het voor dat kinderen zo lang in het ziekenhuis liggen, dat ze echt heel lang niet naar school kunnen. Als je een paar weken of zelfs een paar maanden niet naar school kan, kom je toch in de problemen met je leerstof.

Soms kan de reden dat je in het ziekenhuis ligt zo ernstig en lastig zijn, dat je niet zomaar in het ziekenhuis je huiswerk kan maken. Gewoon omdat je teveel bezig bent met je ‘ziek zijn’. Je kan je bijvoorbeeld heel ziek en naar voelen. Maar het kan ook in je hoofd een warboel zijn omdat je zo lang in het ziekenhuis moet zijn. Als je steeds met nare dingen bezig bent en je bijvoorbeeld vervelende onderzoeken en uitslagen krijgt, dan heb je helemaal geen fut om werk voor school te doen. Je moet dan dus aangepast huiswerk krijgen.

Wij werken samen met het expertise centrum ziek en onderwijs. De pedagogisch medewerker kan dit expertise centrum met jouw toestemming inschakelen. Vanuit het expertise centrum wordt er contact opgenomen met school en wordt er naar een passend aanbod voor jouw schoolwerk gezocht. De docenten van het expertise centrum kunnen in het ziekenhuis les komen geven of toetsen afnemen. Ook als je naar huis gaat kunnen zij je thuis nog verder begeleiden. Samen kunnen ze afspreken hoe het met jou gaat op school en wie er nu voor gaat zorgen dat jij niet teveel gaat achterlopen.