Hoe oud ben jij?

Boeken

Boeken vanaf 12 jaar 

Dit boek staat vol fantastische feiten en wonderlijke weetjes over de hersenen... in jóúw hoofd! Laat je Briljante Brein op volle toeren draaien en ontdek:
- hoe hersenen kunnen ruiken
- dat je kunt doorleven na een hersenpiercing
- of je met links mooier schrijft dan met rechts
- waarom iemand écht een slimmerik is

Dring door naar het diepste van je brein, maar houd je verstand erbij en word niet misselijk van het gekronkel... Ontdek wat er gebeurt als een sjieke chirurg zijn mes in je schedel zet. Kijk hoe een flitsende fotograaf elke actie van je hersenen vastlegt... zelfs als je slaapt!

Auteur Nick Arnold
ISBN 9789020605174

Wat is de oorzaak van een allergie? Kunnen allergieën genezen worden? Wie loopt het risico om een allergie te krijgen? Allergieën beschrijft vele verschillende allergieën, waaronder hooikoorts en rinitis, voedselallergieën, huidallergieën en allergieën voor chemische stoffen of insectenbeten. Het legt uit hoe het is om een allergie te hebben en hoe dit iemands dagelijks leven kan beïnvloeden. Het kijkt ook naar de historische achtergrond van allergieën en naar enkele van de beschikbare behandelingen.

Auteur Steve Parker Karin Beneken Kolmer
ISBN 9789054959656

Herkenbare verhalen en tips voor en door pubers met AD(H)D
Vergeet je vaak te luisteren in de klas? Lukt het je niet om huiswerk te onthouden, laat staan te maken? Voelt je hoofd geregeld als een grote zeef? En vraag jij je vaak af hoe het komt dat jij altijd iets kwijt bent? Misschien heb je net gehoord dat je ADHD of ADD hebt? Dit boek legt je in heldere taal uit wat ADHD en ADD is, hoe je ermee kunt leren omgaan en welke handige dingen jij kan die anderen juist niet kunnen. Het staat boordevol herkenbare verhalen, interviews en handige tips voor en door andere pubers met ADHD of ADD. Met extra online informatie, voor als je nog meer wilt lezen.

Auteur Anneke Eenhoorn
ISBN 9789401414890

Een lied voor Jackson van Celia Bryce is het ontroerende verhaal over een tiener die erg ziek is en verliefd wordt. Terwijl deze puber vecht voor haar leven... ... word ze opeens smoorverliefd! Megan Brights hele leven staat op z'n kop als bij haar een hersentumor wordt ontdekt. Maar ze is niet zozeer bang om haar haar te verliezen als wel haar beste vrienden, als ze voor lange tijd in het ziekenhuis moet verblijven. Jackson is een andere tienerpatiënt die op dezelfde afdeling verblijft. Megan valt als een blok voor hem, maar ook hij is ernstig ziek. Een verhaal over een ontluikende liefde onder bijzondere omstandigheden, maar ook over de kracht van familiebanden door ziekte heen. 

Auteur Celia Bryce
ISBN 9789026609046

Twaalf jongeren, twaalf verhalen. Iedere keer anders, maar met telkens één ding gemeen: er is kanker in het spel. Twaalf kinderen vertellen over hun twijfels over de toekomst, over hun vrienden die geen contact meer (durven te) zoeken, over de angst om nog te dromen als de realiteit hen weer eens hard in het gezicht slaat... Maar ook over hoe ze soms 'het zot in hunne kop hebben', hoe vlinders van verliefdheid fladderen in hun buik, hoe ze uren zoet zijn met sms'en en facebooken, over hoe hun broer of zus keistom kan doen...

Auteur Wim Geysen Stein De Sterck
ISBN 9789022332894

'Zo Femke, hoe is het?' vraagt de dokter.
'Goed,' zeg ik.
Hij kijkt vragend naar mama. Ze heeft tranen in haar ogen.
'Slecht,' zegt ze schor.
Zie je, stom kind? Je maakt haar verdrietig! galmt het door mijn hoofd.
Ik ga op de weegschaal. 29,8 kilo. Yes! Weer anderhalve kilo eraf sinds vorige week. Je moet stoppen, je zou tot de 30 gaan, denk ik. Maar de gedachte wordt weggeduwd door Femke 2.
Ik mag niet stoppen, ik word nu juist mooi.

Auteur Milou van der Horst
ISBN 9789021673059

 

Boeken vanaf 15 jaar 

Nikki is pas 16 als ze zwanger raakt. Wat nu? Haar ouders, haar tweelingzus Noa en haar vriend Tygo vinden dat ze het moet laten weghalen, maar Nikki besluit de baby te houden. Er verandert veel en Nikki moet van alles regelen. Het is een eenzame tijd: haar relatie loopt stuk en ze vervreemdt van haar zus. Terwijl haar klasgenoten examen doen, bevalt Nikki van haar kind...
Met veel moeite lukt het Nikki haar leven opnieuw in te richten. Toch vraagt ze zich wel eens af of ze de juiste beslissing genomen heeft, hoeveel ze ook van haar kindje houdt.

Auteur Caja Cazemier
ISBN 9789021669564