Hoe oud ben jij?

Uw kind voorbereiden

Weet u dat uw kind voor een operatie naar het ziekenhuis moet, dan wilt uw kind graag voorbereiden. Wij hebben hiervoor een speciaal voorbereidingsspreekuur. Via de polikliniek Kindergeneeskunde maken wij hiervoor een afspraak met u en uw kind. 

Tijdens het voorbereidingsspreekuur krijgt u samen met uw kind uitleg van de pedagogisch medewerker van de kinderafdeling. Zij legt uit wat er precies gaat gebeuren. In de presentatie over voorbereiding op het ziekenhuisbezoek kunt u samen met uw kind zien wat er gaat gebeuren. 

Komt uw kind voor een operatie bij de KNO-arts, dan kunt u samen met uw kind kijken naar de film  'Marnix komt voor een operatie bij de KNO-arts' . In deze film is te zien wat er gebeurt in het ziekenhuis als uw kind voor een KNO-operatie komt. Klik hier om de film te openen. De film opent in youtube. Bij het bekijken van de film gelden de privacyvoorwaarden van youtube.

Op de pagina's voor kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën staan boekjes die u en uw kind kunnen helpen bij bijvoorbeeld de voorbereiding op een ziekenhuisopname. Ook vind u hier boekjes met andere onderwerpen die met zorg/ziekte te maken hebben die u en uw kind wellicht helpen.