Hoe oud ben jij?

Boeken

Boeken voor dreumesen en peuters

 

Nijntje gaat naar het ziekenhuis omdat ze een zere keel heeft. Aanvankelijk is ze een beetje bang maar de vriendelijke zuster zorgt voor haar en de ouders van Nijntje brengen een zusterpop voor haar mee.

Auteur Dick Bruna
ISBN 9789073991873Mejuffrouw Muis was aan de dood ontsnapt. Bijna in een muizenval gelopen. Nét op tijd weggedoken. En nu?
Uiterste puntje van haar staart gebroken! Nu moest ze naar het ziekenhuis. Och arme, Mejuffrouw Muis.

Auteur Erik van Os
ISBN 9789056379629

Anna gaat naar het ziekenhuis. Daar zal een dokter haar oortjes opereren. Anna mag de hele dag niks eten of drinken. In het ziekenhuis is er een lieve verpleegster. Ze rolt Anna in een groot bed naar de operatiezaal. Wat gek! En ook een beetje spannend. Gelukkig is mama er de hele tijd bij.

Auteur Kathleen Amant
ISBN 9789044818185

 Boeken voor kleuters en kinderen

Milan voelt zich opeens niet goed. Hij is bleek en heeft erge buikpijn. Mama neemt hem mee naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Daar wordt Milan helemaal onderzocht. Hij moet een prik en later is er ook een operatie nodig. Gelukkig heeft Milan, die erg flink is, zijn knuffelaap Mon bij zich.

Auteur Stijn Moekaars
ISBN 9789044810998

Beertje Paddington valt in de tuin en weet even niet meer wie en waar hij is. De familie Brown schrikt en mevrouw Bird belt snel naar de hulplijn. Paddington wordt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis wordt hij goed onderzocht. Er worden röntgenfoto's gemaakt, bloeddruk gemeten en tenslotte wordt hij zelfs geopereerd. Uiteindelijk komt het allemaal goed en mag hij weer naar huis.

Auteur Michael Bond
ISBN 9789402600995

 Noortje is vaak ziek. Dat is niet fijn, want dan kan ze niet naar school. De dokter in het ziekenhuis zei: 'Ik ga jouw amandelen knippen. Dan heb je voortaan geen pijn meer in je keel.' Moeder gaat mee, als Noortje naar het ziekenhuis moet. 's middags mag ze alweer naar huis. Noortje heeft nog wel een poosje pijn in haar keel, maar er zijn ook heel veel fijne dingen. Er komt steeds bezoek en ...iedereen brengt een cadeutje voor Noortje mee!


Auteur Nelly Klop-van Der Bas Roelof Wijtsma
ISBN 9789059520653

Als je mensen zou vergelijken met auto's dan is Ferry een Ferrari! Ferry is 10 jaar, vliegensvlug en druk, zijn moeder wordt er soms gek van. De dokter heeft vastgesteld dat Ferry ADHD heeft. Nu weet hij gelukkig hoe het komt dat hij vaak zo druk is, slecht kan opletten en moeite heeft met op zijn beurt wachten. Ook kan hij nu leren wat hij eraan kan doen. Ferry ontdekt dat ADHD nadelen, maar óók voordelen heeft en dat positief denken heel handig is als je een Ferrari bent. Het verhaal over Ferry zit vol humor en tips voor andere Ferrari's en mensen uit hun omgeving.

Auteur Tirtsa Ehrlich Jacqueline Hilbers
ISBN 9789085606154

Daan is moe en voelt zich niet fit. ‘Mag ik wat drinken?’ vraagt hij.
‘Alweer? Je hebt net limonade gehad,’ zegt zijn moeder.
‘Ja, maar ik heb zo’n dorst,’zegt Daan.
Daan is al een tijdje moe en hangerig. Ook heeft hij steeds meer dorst, en het lijkt wel of hij magerder wordt. Als zijn moeder hem meeneemt naar de huisarts, blijkt hij diabetes te hebben.

Auteur Christine Kliphuis
ISBN 9789051162653

 

Lucas heeft gymles. Atletiek. Zijn klasgenootjes rennen rondje na rondje. Ze lachen en zijn vrolijk. Maar Lucas kijkt beteuterd. Hij moet veel hoesten, kan moeilijk ademen, heeft vermoeide benen en kan de andere kinderen niet bijhouden. Dit prenten- en voorleesboek over obesitas is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar. Met informatieve bijsluiter voor volwassenen.

Auteur Els Vercruysse
ISBN 9789044815092

 

 Lotte wil heel graag een poes. Maar dat kan niet - ze is allergisch voor poezen. Dus belt ze opa: misschien wil hij haar een poes geven? Dat kan opa niet. Maar hij heeft wel een goed idee: ze gaan naar de dierentuin! Na een leuke dag mag Lotte een knuffel uitkiezen en ze kiest een tijger. Nu heeft ze toch een poes! Een schitterend prentenboek met praatvragen en handige informatiepagina's over astma met tips voor volwassenen achter in het boek.

Auteur Willeke Brouwer
ISBN 9789085431121